Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paradajková drť na pizzu

ingrediencie

paradajka
soľ
cesnak
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
tymian

postup

1.
Najlepšie sú mäsité odrody. Paradajky ošúpeme. Ak sú veľmi vodové, vodovú časť so semienkami vyrežeme, to len preto, aby sme mali dokonalú drť. Nakrájame na kúsky.
2.
Dáme variť. Šupky a šťavu nevyhodíme, môžeme si uvariť pretlak.
3.
Keď sú paradajky rozvarené, rozmixujeme ich. Pridáme pretlačený cesnak, na kilo paradajok dáme 6 strúčikov. Odparujeme, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, čerstvé alebo sušené. Tá vôňa je fantastická. Plníme do menších pohárov, sterilizujeme 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.