Pridať recept

Slaninkovo - syrové rožky

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
polohrubá múka
1 ks
sušené alebo čerstvé droždie
4 dl
teplé mlieko
2 ČL
soľ
1 ČL
cukor
40 g
roztopené maslo
1 ks
vajce na potretie
tenké plátky prerastanej oravskej slaninky
16 plátkov
tenké plátky aidamu

postup

1.
Múku, droždie, soľ, cukor, maslo a mlieko zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 1 - 1,5 hod.
 
2.
Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca 5 mm, radielkom rozkrojíme na 8 častí, a potom stočíme rožteky (stáčame od širšej časti k tenšej).
3.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 30 min. postáť. Potom rohlíčky cez stred prerežeme (aby po upečení neostal stred rohlíka suchý), potrieme rozšľahaným vajíčkom.
4.
Poukladáme plátky slaninky, a zakryjeme plátokm syra. Pečieme pri teplote 180°C, asi 15 - 20 min. Treba priebežne pozerať. Dobrú chuť! :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Sladké pečivo, ktoré milujeme: Upečte si domácu vianočku, briošky či makovky
Domáce sladké potešenia k horúcemu čaju či kakau, ktoré spríjemnia vstávanie aj zastúpia večeru.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...