Slaninkovo - syrové rožky
16
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
200
g
polohrubá múka
1
ks
sušené alebo čerstvé droždie
4
dl
teplé mlieko
2
ČL
soľ
1
ČL
cukor
40
g
roztopené maslo
1
ks
vajce na potretie
tenké plátky prerastanej oravskej slaninky
16
plátkov
tenké plátky aidamu
postup
1.
Múku, droždie, soľ, cukor, maslo a mlieko zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 1 - 1,5 hod.
2.
Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na kruh, hrúbka cca 5 mm, radielkom rozkrojíme na 8 častí, a potom stočíme rožteky (stáčame od širšej časti k tenšej).
3.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 30 min. postáť. Potom rohlíčky cez stred prerežeme (aby po upečení neostal stred rohlíka suchý), potrieme rozšľahaným vajíčkom.
4.
Poukladáme plátky slaninky, a zakryjeme plátokm syra. Pečieme pri teplote 180°C, asi 15 - 20 min. Treba priebežne pozerať.
Dobrú chuť! :)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.