Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sušené paradajky v olivovom oleji

ingrediencie

paradajka
olivový olej
čerstvá bazalka

postup

1.
Na sušenie vyberiene väčšie paradajky, prepolíme ich, vydlabeme šťavu so zrniečkami, uložíme na plech. Sušíme na slnku, keď sa nedá, sušíme v sušičke alebo v rúre pri 75 st. C pri otvorených dvierkach. Sušíme s prestávkami 24 hodín. Paradajky majú byť také gumenné, nie celkom suché, aby sa nelámali.
2.
Potom ich premiešame s posekanou čerstvou bazalkou a s olejom.
3.
Naplníme malé poháre, dolejeme olejom. Sterilizujeme 5 minút, aby sa chytili viečka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
8.8.2015 12:31 | |
+18 -7
dlho som čakala na nejaký recept, tvoj mi vyhovuje, lebo sa sterilizuje, ako dlho ti vydrží neotvorená flaška a kde ju skladovať, ako ostatné zaváraniny? Idem sušiť na slnko
anslana
15.8.2014 16:21 | |
+34 -2
(y) Super.Konečne viem,ako ich sušiť,lenže chcelo by to aj dochutiť,tak ako býva nálev na sušených paradajkách z obchodu.
Zobraz celú diskusiu
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...