Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sušené paradajky v olivovom oleji

ingrediencie

paradajka
olivový olej
čerstvá bazalka

postup

1.
Na sušenie vyberiene väčšie paradajky, prepolíme ich, vydlabeme šťavu so zrniečkami, uložíme na plech. Sušíme na slnku, keď sa nedá, sušíme v sušičke alebo v rúre pri 75 st. C pri otvorených dvierkach. Sušíme s prestávkami 24 hodín. Paradajky majú byť také gumenné, nie celkom suché, aby sa nelámali.
2.
Potom ich premiešame s posekanou čerstvou bazalkou a s olejom.
3.
Naplníme malé poháre, dolejeme olejom. Sterilizujeme 5 minút, aby sa chytili viečka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
8.8.2015 12:31 | |
+9 -2
dlho som čakala na nejaký recept, tvoj mi vyhovuje, lebo sa sterilizuje, ako dlho ti vydrží neotvorená flaška a kde ju skladovať, ako ostatné zaváraniny? Idem sušiť na slnko
anslana
15.8.2014 16:21 | |
+26 -0
(y) Super.Konečne viem,ako ich sušiť,lenže chcelo by to aj dochutiť,tak ako býva nálev na sušených paradajkách z obchodu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...