Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sušené paradajky v olivovom oleji

ingrediencie

paradajka
olivový olej
čerstvá bazalka

postup

1.
Na sušenie vyberiene väčšie paradajky, prepolíme ich, vydlabeme šťavu so zrniečkami, uložíme na plech. Sušíme na slnku, keď sa nedá, sušíme v sušičke alebo v rúre pri 75 st. C pri otvorených dvierkach. Sušíme s prestávkami 24 hodín. Paradajky majú byť také gumenné, nie celkom suché, aby sa nelámali.
2.
Potom ich premiešame s posekanou čerstvou bazalkou a s olejom.
3.
Naplníme malé poháre, dolejeme olejom. Sterilizujeme 5 minút, aby sa chytili viečka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
8.8.2015 12:31 | |
+13 -2
dlho som čakala na nejaký recept, tvoj mi vyhovuje, lebo sa sterilizuje, ako dlho ti vydrží neotvorená flaška a kde ju skladovať, ako ostatné zaváraniny? Idem sušiť na slnko
anslana
15.8.2014 16:21 | |
+30 -0
(y) Super.Konečne viem,ako ich sušiť,lenže chcelo by to aj dochutiť,tak ako býva nálev na sušených paradajkách z obchodu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...