Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sušené paradajky v olivovom oleji

ingrediencie

paradajka
olivový olej
čerstvá bazalka

postup

1.
Na sušenie vyberiene väčšie paradajky, prepolíme ich, vydlabeme šťavu so zrniečkami, uložíme na plech. Sušíme na slnku, keď sa nedá, sušíme v sušičke alebo v rúre pri 75 st. C pri otvorených dvierkach. Sušíme s prestávkami 24 hodín. Paradajky majú byť také gumenné, nie celkom suché, aby sa nelámali.
2.
Potom ich premiešame s posekanou čerstvou bazalkou a s olejom.
3.
Naplníme malé poháre, dolejeme olejom. Sterilizujeme 5 minút, aby sa chytili viečka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
8.8.2015 12:31 | |
+19 -7
dlho som čakala na nejaký recept, tvoj mi vyhovuje, lebo sa sterilizuje, ako dlho ti vydrží neotvorená flaška a kde ju skladovať, ako ostatné zaváraniny? Idem sušiť na slnko
anslana
15.8.2014 16:21 | |
+35 -2
(y) Super.Konečne viem,ako ich sušiť,lenže chcelo by to aj dochutiť,tak ako býva nálev na sušených paradajkách z obchodu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...