Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sušené paradajky v olivovom oleji

ingrediencie

paradajka
olivový olej
čerstvá bazalka

postup

1.
Na sušenie vyberiene väčšie paradajky, prepolíme ich, vydlabeme šťavu so zrniečkami, uložíme na plech. Sušíme na slnku, keď sa nedá, sušíme v sušičke alebo v rúre pri 75 st. C pri otvorených dvierkach. Sušíme s prestávkami 24 hodín. Paradajky majú byť také gumenné, nie celkom suché, aby sa nelámali.
2.
Potom ich premiešame s posekanou čerstvou bazalkou a s olejom.
3.
Naplníme malé poháre, dolejeme olejom. Sterilizujeme 5 minút, aby sa chytili viečka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Ingova
8.8.2015 12:31 | |
+30 -8
dlho som čakala na nejaký recept, tvoj mi vyhovuje, lebo sa sterilizuje, ako dlho ti vydrží neotvorená flaška a kde ju skladovať, ako ostatné zaváraniny? Idem sušiť na slnko
anslana
15.8.2014 16:21 | |
+40 -4
(y) Super.Konečne viem,ako ich sušiť,lenže chcelo by to aj dochutiť,tak ako býva nálev na sušených paradajkách z obchodu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.