Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasická domáca zmrzlina

ingrediencie

3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
125 g
cukor
1/4 liter
mlieko
1 ČL
maizena
1/4 liter
šľahačková smotana
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.

Na panvici vyšľaháme žĺtky, celé vajce, cukor, mlieko a maizenu. Za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a hneď odstavíme. Miešame stále až do vychladnutia.

2.

Smotanu vyšľaháme dotuha so štužovačom, vanilkovým cukrom a zamiešame ho do žĺtkového krému.

3.

Hotovú zmes naplníme do formy a dáme do mrazničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.