Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasická domáca zmrzlina

ingrediencie

3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
125 g
cukor
1/4 liter
mlieko
1 ČL
maizena
1/4 liter
šľahačková smotana
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.

Na panvici vyšľaháme žĺtky, celé vajce, cukor, mlieko a maizenu. Za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a hneď odstavíme. Miešame stále až do vychladnutia.

2.

Smotanu vyšľaháme dotuha so štužovačom, vanilkovým cukrom a zamiešame ho do žĺtkového krému.

3.

Hotovú zmes naplníme do formy a dáme do mrazničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.