Pridať recept

Klasická domáca zmrzlina

ingrediencie

3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
125 g
cukor
1/4 liter
mlieko
1 ČL
maizena
1/4 liter
šľahačková smotana
1 balíček
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.

Na panvici vyšľaháme žĺtky, celé vajce, cukor, mlieko a maizenu. 

 
2.

Za stáleho miešania zmes na miernom ohni privedieme do varu a hneď odstavíme. Miešame až do vychladnutia.

3.

Smotanu vyšľaháme dotuha so štužovačom, vanilkovým cukrom a vmiešame do žĺtkového krému.

4.

Hotovú zmes naplníme do formy a dáme do mrazničky aspoň na 4 hodiny a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
História zmrzliny: Pochutnávame si na nej už tisíce rokov
Premýšľali ste už niekedy nad tým ako prišlo ľudstvo k zmrzline? Dnes ju vnímame ako zaručené osvieženie...
Dvojfarebná zmrzlina v oblátkach
Overené recepty na poctivú ruskú zmrzlinu
Dajte stopku "zmrzline" z obchodu, ktorá sa častokrát na smotanovú bohužiaľ iba hrá. Vanilkový, mrazený krém...
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!