Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovník - exclusive

8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
100 g
hnedý cukor
1 ČL
nové korenie
2 štipky
klinčeky
1 KL
škorica
1 KL
prášok do pečiva
1 ČL
sóda bikarbóna
3 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk
1 pohár
med
1 pohár
káva
200 ml
pomarančová šťava
200 ml
olej
5 cl
Whisky

postup

1.
Do misky nasypeme múku, cukor, rozdrvené nové korenie spolu s klinčekmi, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
2.
Vyšľaháme si vajcia s cukrom a semienkami z vanilkového lusku. Prilejeme med, kávu, pomarančovú šťavu, olej a whiskey. Všetko zamiešame a prilejeme do múky. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého nám vyjdu dve dávky.
3.
Formu na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto, ktoré bude siahať do polovice formy. Cesto ešte zväčší svoj objem, keď sa upečie. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 45 minút.
4.
TIP: Môžeme ho posypať nasekanými orieškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.