Pridať recept

Jahodová torta so šľahačkou

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
jahody
500 ml
šľahačková smotana
1 ks
stužovač šľahačky
1 balíček
vanilkový cukor

Cesto

4 ks
vajce
100 g
hladká múka
120 g
kryštálový cukor
60 ml
olej
100 ml
vlažná voda
1 KL
prášok do pečiva
50 ml
sirup
50 g
horká čokoláda
2 PL
kakao

postup

1.
Vajíčka s cukrom vymiešame na penu. Postupne k nim prilejeme vodu a olej. Múku preosejeme do misky spolu s kakaom a kypriacim práškom. Túto múkovú zmes opatrne vmiešame do vajíčkovej peny. Všetko zamiešame a vypracujeme hladké cesto. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto do nej vlejeme a pri teplote 160°C korpus pečieme približne 40 minút. Keď korpus trochu vychladne rozrežeme ho pozdĺžne na polovicu.
 
2.
Jahody umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať na sitku. V mixéri si vyšľaháme šľahačku spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom.
3.
Do korpusu popicháme špajľou a polejeme ho trochou sirupu. Natrieme naň približne polovicu šľahačky, polovicu jahôd nakrájaných na menšie kúsky a prikryjeme ho druhou časťou korpusu. Tento potrieme celý šľahačkou a ozdobíme jahodami. Hotovú tortu posypeme hoblinkami čokolády alebo rôznymi sladkými dobrotami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať