Pridať recept

Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou, FOTORECEPT

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna

ingrediencie

2 ks
vykostené kuracie stehná
2 PL
olej
2 ks
malá mrkva
1 ks
maly petrzlen
1/2 ks
malý kaleráb
1 ks
malá cibuľa
jemna struhanka na obalenie
sol, cerstve mlete korenie, mleta sladka paprika

Sosovicova priloha

80 g
tmava sosovica
1 ČL
med
1 PL
balzamikový ocot
1 ČL
červený ocot
1/2 ČL
soľ
orech masla lyzicka olej

postup

Perfektný obed či večera...

1.

Sosovicu preplachneme a dame varit do vody. Ked zacne vriet, pridame sol, prikryjeme a varime 20 minut. Sosovica je polomakka, nechame ju odkvapkat. Rezne pokropime olejom a votrieme koreniny do koze a masa. Nakoniec stehna obalime v jemnej struhanke.

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
 
2.

Na panvici rozohrejeme olej a kuracie rezne dobre opecieme z obidvoch stran do zlata a prelozime ich do pekacika. Zeleninu ocistime a nakrajame na drobne kusky. Do vypeku vlozime cibulu, mrkvu, kalerabove hranolky a petrzlen. Zeleninu posolime a posypeme cerstvym mletym korenim..dobre poprazime, podlejeme horucou vodou

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
3.

Rezne prikryjeme a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut.

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
4.

Kym sa maso pecie, urobime si sosovicovu prilohu. Na panvici rozohrejeme maslo + olej, pridame med, balzamicovy a ovocny ocot. Vsetko prehrejme a pridame predvarenu sosovicu. Ochutena sosovica by mala byt lahko pikantna po mede a octe, vychutnavajte si ju podla seba. Ja napr. davam o nieco viac octu. Po 30 minutach pecenia, vyberieme pekacik, rezne nadvihneme a na spodok, ku zelenine pridame sosovicu aj s omackou.

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
5.

Podlejeme horucou vodou

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
6.

Vratime naspat kuracie rezne a nechame piect na dalsich 30 minut. Nejakych 15 minut pred koncom som alobal odstranila aby boli rezniky chrumkave.

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou
Zdroj: vybusna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šošovicová polievka
Kráľovná všetkých strukovín: Najlepšie recepty zo šošovice + FINTA, vďaka ktorej ju už nemusíte vopred namáčať, toto by vám nikdy nenapadlo!
Aj vy máte radi šošovicu? Tu ste správne! Máme pre vás bohatú ponuku skutočne výborných receptov...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!