Pridať recept

Thajské rezance s garnátmi

ingrediencie

1 PL
slnečnicový olej
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
kari pasta
400 ml
kokosové mlieko
250 ml
zeleninový vývar
250 g
ryžové rezance
200 g
garnáty
4 ks
jarná cibuľka
300 g
fazuľové výhonky
2 ks
limeta

postup

1.
Na panvici si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu a cesnak. Za stáleho miešania pražíme 2 minúty. Potom pridáme kari pastu, o 2 minúty vlejeme kokosové mlieko a vývar. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme približne 5 minút.
 
2.
Medzitým ako sa varí omáčka, rezance dáme do ohňovzdornej misy, prelejeme vriacou vodou, aby boli prikryté a necháme ich máčať približne 5 minút. Zamiešame ich vidličkou, aby sa oddelili.
3.
Do panvice pridáme olúpané garnáty a varíme za stáleho miešania približne 3 minúty. Vmiešame jarnú cibuľku a fazuľové výhonky. Do omáčky vytlačíme šťavu z jednej limety, ochutnáme ju a dochutíme soľou, korením.
4.
Rezance scedíme a rozdelíme na 4 porcie. Prelejeme ich garnátovou omáčkou, ozdobíme limetkou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať