Rizoto s hubami a so slaninkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
zeleninový vývar
50
g
maslo
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
300
g
ryža arbio
150
ml
suché biele víno
2
PL
petržlenová vňať
200
g
slanina
2
PL
olivový olej
300
g
šampiňóny
trochu
parmezán
postup
1.
V malom kastróle privedieme k varu vývar a necháme ho vrieť na miernom ohni. Vo väčšom kastróle roztopíme maslo s olivovým olej, pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom a na miernom ohni pražíme asi 5 minút. Stále miešame, kým cibuľa nebude mäkká.
2.
Vareškou vmiešame ryžu, aby sa celá obalila v oleji. Prilejeme víno a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí. Vmiešame naberačku vriaceho vývaru. Varíme dokým sa nevyparí všetok vývar.
3.
Ďalších 20 minút po naberačkách prilievame horúci vývar a občas premiešame rizoto, kým nie je mäkké a krémové.
4.
Medzitým si na oleji opražíme na pásiky nakrájanú slaninu. Panvicu poutierame a vyberieme zvyšky slaniny. Pridáme trochu oleja anadrobno nakrájané šampiňóny. Na silnom ohni ich pražíme približne 5 minút. Keď je rizoto hotové primiešame k nemu hubovú zmes, polovicu slaniny a premiešame.
5.
Rizoto naložíme na predhriate taniere, posypeme parmezánom a slaninkou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.