Pridať recept

Pražená ryža so zeleninou

ingrediencie

250 g
ryža basmati
2 PL
sójová omáčka
1 PL
suché sherry
2 KL
sezamový olej
2 PL
olej
225 g
mrkva
300 g
pór
150 g
kel
1 strúčik
cesnaku
1 ks
červená čili paprička
40 g
kešu oriešky
75 g
opražené semená

postup

1.
Ryžu prepláchneme, dáme do hrnca s vriacou vodou a varíme približne 10 minút, alebo kým nie je mäkká. Medzitým si premiešame sójovú omáčku, sherry a sezamový olej. Túto zmes odložíme nabok.
 
2.
Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme naň nadrobno nakrájanú mrkvu a pór, pražíme približne 3 minúty. Pridáme nadrobno nakrájaný kel, prelisovaný cesnak a nasekané čili. Miešame ešte 3 minúty. Potom do zmesi primiešame odloženú omáčku a nasekané kešu oriešky. Dochutíme soľou, korením a horúcu ryžu posypeme opraženými semienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.