Pridať recept

Šalát z bulguru s feta syrom

ingrediencie

200 g
bulgur
600 ml
viaca voda
125 g
mladá fazuľka
2 PL
olivový olej
1 ks
citrón
1 KL
rímska rasca
štipiek
škorica
štipiek
koriander
10 g
mäta
5 PL
pečená paprika
1 ks
paradajka žltá
150 g
syr Feta
50 g
rukola

postup

1.
Bulgur nasypeme do veľkej ohňovzdornej misy a zalejeme vriacou vodou tak, aby bol celý prikrytý. Vmiešame lyžičku soli, necháme odstáť 15-20 minút. Potom bulgur premiešame vidličkou.
 
2.
Kým sa bulgur pripravuje, fazuľku oblanšírujeme v hrnci s vriacou vodou asi 2 minúty. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a znova scedíme.
3.
V miske si zmiešame olej, citrónovú šťavu, rascu, škoricu, koriander, nasekanú mätu, soľ a trochu korenia. Túto zmes vmiešame do uvareného bulguru.
4.
Mladú fazuľku vmiešame do bulguru spolu s paprikami a paradajkami nakrájanými na malé kúsky. Pridáme rozmrvenú fetu, rukolu a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.