Pridať recept

Marocký kuskus

ingrediencie

200 g
kuskus
400 ml
vriaci vývar
1 PL
olivový olej
štipiek
soľ
1 ks
cibuľa
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
ďumbier
2 KL
pasta harissa
2 konzervy
cícer
1 PL
koriander

postup

1.
Kuskus dáme do ohňovzdornej misy, zalejeme vývarom, olejom a štipkou soli. Premiešame a necháme máčať približne 20 minút, kým nebude hotový.
 
2.
Na oleji si opražíme nasekanú cibuľu s prelisovaným cesnakom a nastrúhaným ďumbierom. Vmiešame pastu harissa, dochutíme soľou a korením. Potom pridáme odkvapkaný cícer a zľahka premiešame.
3.
Kuskus premiešame vidličkou a primiešame doň cícerovú zmes a nasekaný koriander. Podávame so zeleninovým šalátom.
4.
TIP: Do tohto kuskusu môžeme pridať aj pečenú papriku alebo baklažán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.