Pridať recept

Grilovaná polenta s hubami

ingrediencie

1 liter
vriaca voda
200 g
polenta
150 g
syr fontina
štipiek
soľ
250 g
šampiňóny
100 g
hliva
1 PL
olivový olej
1 strúčik
cesnaku
2 stonky
tymian
2 PL
suché sherry
2 PL
smotana
trochu
parmezán

postup

1.
Do veľkého kastróla nalejeme vriacu vodu, necháme ju zovrieť a pridáme lyžičku soli. Do vody nasypeme polentu a stále ju miešame. Zmierime oheň a miešame ďalej, aby nám nevznikli hrčky. Kastról napoly prikryjeme a za občasného miešania ju varíme 5 minút. Potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame na kocky nakrájaný syr. Dochutíme ju soľou, korením, zamiešame a odložíme nabok.
 
2.
Vychladnutú ju natrieme na vymastený plech, prikryjeme a dáme nachvíľu do ladničky. Potom ju pokrájame na menšie kúsky, potrieme olejom a ugrilujeme.
3.
Medzitým si pokrájame šampiňóny a hlivu na menšie kúsky. Opražím ich v panvici na rozohriatom oleji za občasného premiešamia. Pridáme pretlačený cesnak, natrhaný tymian, suché sherry. Dochutíme soľou, korením a pridáme smotanu. Zmes premiešame, naložíme na grilovanú polentu a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.