Grilovaná polenta s hubami
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
vriaca voda
200
g
polenta
150
g
syr fontina
štipiek
soľ
250
g
šampiňóny
100
g
hliva
1
PL
olivový olej
1
strúčik
cesnaku
2
stonky
tymian
2
PL
suché sherry
2
PL
smotana
trochu
parmezán
postup
1.
Do veľkého kastróla nalejeme vriacu vodu, necháme ju zovrieť a pridáme lyžičku soli. Do vody nasypeme polentu a stále ju miešame. Zmierime oheň a miešame ďalej, aby nám nevznikli hrčky. Kastról napoly prikryjeme a za občasného miešania ju varíme 5 minút. Potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame na kocky nakrájaný syr. Dochutíme ju soľou, korením, zamiešame a odložíme nabok.
2.
Vychladnutú ju natrieme na vymastený plech, prikryjeme a dáme nachvíľu do ladničky. Potom ju pokrájame na menšie kúsky, potrieme olejom a ugrilujeme.
3.
Medzitým si pokrájame šampiňóny a hlivu na menšie kúsky. Opražím ich v panvici na rozohriatom oleji za občasného premiešamia. Pridáme pretlačený cesnak, natrhaný tymian, suché sherry. Dochutíme soľou, korením a pridáme smotanu. Zmes premiešame, naložíme na grilovanú polentu a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.