Grilovaná platesa
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
platesa
2
PL
olivový olej
1
ks
citrón
40
g
maslo
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Rybu umyjeme, osušíme a zatiaľ si rozohrejeme gril na maximum. Grilovaciu panvicu potrieme olejom a vložíme do nej platesu kožou nahor. Kožu potrieme tiež trochou olivového oleja.
2.
Platesu grilujeme približne 3-4 minúty z každej strany. Citrónovú kôru postrúhame a posypeme ňou platesu. Dáme na ňu kúsok masla, dochutíme ju soľou, korením a grilujeme ešte 2 minúty.
3.
Podávame s grilovanou zeleninou alebo zlatým kuskusom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.