Treska s garnátmi a špenátom
4
porcie
27
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
špenátové listy
250
g
treska
4
PL
kukuričná múčka
600
ml
polotučné mlieko
75
g
čedar
4
ks
jarná cibuľka
štipiek
muškátový oriešok
200
g
garnáty
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 220°C. Špenát položíme dozapekacej misy a nakrájanú tresku naň uložíme.
2.
Kukuričnú múčku vsypeme do kastróla a zmiešame s trochou mlieka na hladkú pastu. Postupne prilejeme všetko mlieko a varíme, kým omáčka nebude hustejšia.
3.
Vsypeme 3/4 nastrúhaného syra, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, korenie a muškátový oriešok. Odstavíme z ohňa a vmiešame garnáty. Rybu na špenáte zalejeme omáčkou a pečieme približne 15 minút.
4.
Na tanieri garnáty a tresku posypeme zvyšným syrom a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.