Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Teľacie plece na taliansky spôsob

ingrediencie

400 g
teľacie plece
40 g
olej
40 g
cibuľa
80 g
koreňová zelenina
200 g
rajčina
20 g
hladká múka
5 g
cukor
1 podľa chuti
voda
1 podľa chuti
soľ

postup

1.
Na spenenú cibuľu dáme očistenú, pokrájanú koreňovú zeleninu, "odblanené" teľacie mäso, posolíme, podlejeme vodou a pečieme.
2.
Pred dopečením pridáme pokrájané rajčiaky( najlepšie predtým sparené a ošúpané ). Upečené mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme, pridáme cukor a pretrieme. Mäso pokrájame a vložíme späť do šťavy.
3.
Podávame so špagetami, s makarónmi, s ryžou, tarhoňou alebo s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...