Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paradajkový džem

6
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2000 g
paradajka
400 g
kryštálový cukor
6 ks
citrón
1/2 pohár
bazalka
1 ks
chilli paprika

postup

1.
Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
2.
Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
3.
Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
4.
Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
5.
Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Meganka127
29.7.2014 22:07 | |
+1 -2
robievam ho, je zdravý, len ja dávam miesto bazalky zázvor a chutí ako šípkový
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.