Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paradajkový džem

6
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2000 g
paradajka
400 g
kryštálový cukor
6 ks
citrón
1/2 pohár
bazalka
1 ks
chilli paprika

postup

1.
Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
2.
Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
3.
Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
4.
Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
5.
Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Meganka127
29.7.2014 22:07 | |
+1 -2
robievam ho, je zdravý, len ja dávam miesto bazalky zázvor a chutí ako šípkový
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.