Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paradajkový džem

6
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2000 g
paradajka
400 g
kryštálový cukor
6 ks
citrón
1/2 pohár
bazalka
1 ks
chilli paprika

postup

1.
Paradajky nakrájame na polovice (najlepšie sú cherry paradajky alebo v tvare slivky).
2.
Pokrájané paradajky dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180°C 35 minút.
3.
Upečené paradajky odšupkujeme a dáme do hrnca spolu s cukrom. Po zovretí pridáme šťavu z citrónov a kôru z jedného citróna.
4.
Varíme až do zhustnutia, potom pridáme nakrájanu bazalku a chilli papričku (nie moc štiplavú). Po uvarení dáme do menších pohárikov (z dávky vyjde 6-7) a zavaríme na 15 minút.
5.
Super chutí s kyslou smotanou alebo s čerstvým nesoleným syrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Meganka127
29.7.2014 22:07 | |
+1 -2
robievam ho, je zdravý, len ja dávam miesto bazalky zázvor a chutí ako šípkový
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.