Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Losos s omáčkou z medvedieho cesnaku

4
porcie
22
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

medvedí cesnak
100 ml
suché biele víno
200 ml
smotana na šľahanie
1 PL
olej
1 PL
maslo
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ
filety z lososa
citrón

postup

1.
Najskôr si dáme variť zemiaky, tie budú príloha... na panvicu si dáme rozpáliť olivový olej s kúskom masla, lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou, okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán len krátko 5-6 minút... lososa vyberieme a odložíme do tepla.
2.
Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme umytý, na hrubo nakrájaný medvedí cesnak, krátko orestujeme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, solíme veľmi opatrne, alebo až na záver.
3.
Pridáme biele suché víno a krátko povaríme... ak nemáte alebo nechcete použiť víno, pridajte šťavu z jedného citróna, bez toho to totiž nebude vôbec dobré....
5.
hrudku masla, už len krátko povaríme... celá príprava netrvá viac ako 10-12 minút
6.
krém rozmixujeme a ak treba dochutíme, výborné je dať na záver pár kvapiek citrónu
7.
omáčku podávame s lososom a uvarenými zemiakmi roztlačenými a vymiešanými s maslom
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Tarry
6.8.2015 12:01 | |
+0 -0
akurat to idem robiť :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...