Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohovo-marhuľová torta

12
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
125 g
maslo
5 ks
vajce
190 g
práškový cukor
500 g
jemný tvaroh
200 ml
smotana na šľahanie
1 ČL
sušená citrónová kôra
400 g
marhuľa

postup

1.

Spracujeme spolu múku, pokrájané maslo, 1 vajce, 90 g cukru a pár lyžíc studenej vody. Vypracujeme hladké cesto a vytvarujeme ho do bochníka. Dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky. Tvaroh, smotanu, citrónovú kôru a zvyšné vajíčka s cukrom vymiešame dohladka. Očistíme si marhule.

2.

Vychladnuté cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu tak, aby cesto presahovalo až na okraje. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a poukladáme polovičky marhúľ. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi trištvrte hodinu pri strednej teplote.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
N.ada
24.7.2017 18:55 | |
+2 -5
nie je veľa na plnku 500g tvarohu? ja čo mám skúsenosti, tak na malu formu stačí 250g? nie? :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.