Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jablkový krém

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 kg
jablko
50 g
kryštálový cukor
trochu
voda

Krém na jabĺčka

300 ml
mlieko
2 ks
vajce
60 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
15 g
maizena

postup

1.
Olúpané a nakrájané jablká vložíme do hrnca, zasypeme cukrom, podlejeme troškou vody a dusíme ich, kým nie sú sklovité. Necháme vychladnúť a dáme do pohárov.
2.
Uvaríme krém. Do misky dáme mlieko, žltky, cukor, vanilkový cukor a maizénu. Vložíme do vriacej vody a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme do husta.
3.
Necháme vychladnúť a primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
henrikahenrikaz
1.11.2015 12:51 | |
+0 -0
Ahojte,dobrý tim na dezert ked vám nefunguje rúra na pečenie.............ale...........jablká som udusila v mede a škorici,namiesto cukru a namiesto obyčajného mlieka som použila sójové,zahustila som instantnou pohankovou kašou....... dobrú chuť :D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.