Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu pena s olivami a kápiou

2
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
1 dl
sójové mlieko
3 KL
citrónová šťava
1,5 KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
10 ks
čierne olivy
2
kápia
1 hrsť
tekvicové semienka

postup

1.
Kápiu a olivy nakrájame na malé kúsky, zopár ich necháme na ozdobu.
2.
Do mixéra dáme tofu, prilejeme mlieko, pridáme soľ, šťavu z citróna (alebo hotovú 100% citrónovú šťavu, nie koncentrát!) a čierne mleté korenie.
3.
Všetko spolu zmixujeme cca 3 min. na hladkú kašu (mixujeme dovtedy, kým neuvidíme žiadne hrudky).
4.
K rozmixovanému tofu pridáme nakrájanú kápiu, olivy a tekvicové jadierka.
5.
Necháme v chladničke 1 hod. vychladiť. Potom naplníme do dvoch menších pohárov na stopke a vrch ozdobíme zvyšnými olivami, jadierkami a kápiou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...