Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu pena s olivami a kápiou

2
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
1 dl
sójové mlieko
3 KL
citrónová šťava
1,5 KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
10 ks
čierne olivy
2
kápia
1 hrsť
tekvicové semienka

postup

1.
Kápiu a olivy nakrájame na malé kúsky, zopár ich necháme na ozdobu.
2.
Do mixéra dáme tofu, prilejeme mlieko, pridáme soľ, šťavu z citróna (alebo hotovú 100% citrónovú šťavu, nie koncentrát!) a čierne mleté korenie.
3.
Všetko spolu zmixujeme cca 3 min. na hladkú kašu (mixujeme dovtedy, kým neuvidíme žiadne hrudky).
4.
K rozmixovanému tofu pridáme nakrájanú kápiu, olivy a tekvicové jadierka.
5.
Necháme v chladničke 1 hod. vychladiť. Potom naplníme do dvoch menších pohárov na stopke a vrch ozdobíme zvyšnými olivami, jadierkami a kápiou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...