Fotorecept: Bylinková polievka s hlivou
3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
hliva ustricová
1/2
ks
cibuľa
30
g
maslo
2
strúčiky
cesnaku
500
ml
hovädzí vývar
100
g
smotana na varenie
1
PL
provensálske bylinky
štipiek
soľ
postup
1.
Hlivu umyjeme a osušíme, potom nakrájame na kúsky.
3.
Medzitým nadrobno nakrájame cibuľu a vložíme ju do rozpáleného masla. Za stáleho miešania restujeme, kým nezozlatne.
4.
K cibuľke prihodíme kúsky hlivy. Zľahka opražíme. Keď huby pustia šťavu, prikryjeme pokrievkou a necháme 10 minút dusiť na slabom ohni.
5.
Hlivu znovu premiešame a prilejeme hovädzí vývar. Do vývaru prihodíme plátky cesnaku a necháme ešte 5 minút povariť.
6.
V smotane rozmiešame provensálske bylinky a pridáme do polievky. Dôkladne rozmiešame a povaríme ešte minútu-dve.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.