Fotorecept: Špenátové rezance s omáčkou z Nivy
4
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hrubá múka
2
ks
vajce
špenát
Na omáčku
syr Niva
kyslá smotana
postup
1.
Špenát (asi 4lyžice) rozmrazíme a trochu vyžmýkame, pridáme vajíčka a múku a vypracujeme tuhé rezancové cesto. Cesto zakryjeme, najlepšie preklopenou miskou a necháme odpočívať aspoň hodinku.
2.
Pomocou strojčeka na cestoviny cesto najprv vyvaľkáme a potom nakrájame na širšie rezance.... alebo všetko spravíme ručne.
3.
Rezance pomúčime, aby sa nelepili a na utierke ich necháme trochu obschnúť... cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode obvyklým spôsobom.
4.
Pokiaľ sa varia rezance pripravíme si omáčku tým najjednoduchším spôsobom... kyslú smotanu a syr Niva zohrievame až sa syr rozpustí a vytvorí sa hustá omáčka.
5.
Ak je moc hustá prilejeme mlieko. Túto omáčku netreba nijako prichucovať nakoľko Niva má veľmi výraznú chuť. Ak použijete sladkú smotanu bude mať omáčka jemnejšiu chuť.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.