Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Žitné kysnuté buchtičky s jačmenným sladom

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
žitná múka
250 ml
sójové mlieko
120 g
maslo
4 PL
jačmenný slad
1 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
7 g
sušené droždie
100 g
sušené datle
100 g
slnečnicové semienko
1 ks
bielok na potretie
sušené ďatle na ozdobu

postup

1.
Sušené ďatle a semienka si namočíme na cca 2 hod. do vody. Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: sójové mlieko, maslo, vajce, žĺtky, jačmenný slad, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod. Po prvom pípnutí (cca 15 min. od začiatku programu prisypeme semienka a nadrobno nakrájané ďatle).
2.
Po vykysnutí preložíme cesto do väčšej misy, aby sa nám dobre naberalo na lyžicu.
3.
Pripravíme si 12 silikónových formičiek na muffiny. Z cesta odoberáme rukami alebo lyžicou (doporučujem namočiť ruky do studenej vody) cesto, vytvarujeme do guľky a uložíme do formičky.
4.
Vrch každej buchtičky ozdobíme sušenou ďatlou. Pečieme 20 min. pri teplote 180 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
4.10.2013 13:44 | |
+0 -0
Veľmi sa mi páčia taketo koláčiky 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...