Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantové zlato s fazuľkami a tofu

2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
amarantové zrno
300 g
zelené fazuľky
200 g
údené tofu
2 ks
kápia sterilizovaná
100 g
zelené olivy
1 PL
kurkuma
1 PL
soľ

postup

1.
Fazuľky vysypeme na panvicu a opekáme nasucho cca 10 min. Amarantové zrno dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1:2 (amarant:voda).
2.
K opečeným fazulľkám pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a okoreníme kurkumou a soľou.
4.
Fazuľkovú zmes podleme 2 dcl vody, prikryjeme a dusíme 10 min.
5.
Fazuľky môžeme podľa chuti dokoreniť i bylinkami. Uvarené amarantové zrná zmiešame s fazuľkami, alebo podávame ako samostatnú prílohu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...