Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hruškovo-zázvorové muffiny

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
kryštálový cukor
75 g
hnedý cukor
1 ČL
mletý zázvor
1 téglik
kyslá smotana
125 ml
rastlinný olej
1 PL
med
2 ks
vajce
300 g
hrušky

postup

1.

Múku zmiešame s kypriacim práškom, krystálovým a hnedým cukrom, mletým zázvorom.

2.

Osobitne zmiešame smotanu, olej, med a vajcia. Potom primiešame k múkovej zmesi. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec zamiešame na kúsky nakrájané hrušky. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov, ktorými sme si vyložili formu na muffiny.

3.

Pripravenú formu dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...