Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Medvedie labky

ingrediencie

300 g
múka hrubá
250 g
maslo
100 g
pomleté lieskovce alebo mandle
100 g
práškový cukor
1/2 ČL
škorica mletá
30 g
kakao
trochu
citrónová kôra
2 ks
žĺtok
3 ks
voňavé roztlčené klinčeky nemusia byť

postup

1.
Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.
2.
Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)
3.
Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
snezienka69
6.12.2017 22:27 | |
+0 -0
Ziaden prasok do peciva???????to musia byt ako beton tvrde
Ywett910
25.12.2013 16:51 | |
+14 -0
labky som robila aj tento rok a nezlomila sa mi ani jedna, takže to ide z hrubej múky 8:| Prajem krásne vianočné sviatky :3
anitka198
30.11.2015 14:09 | |
+0 -0
chcela by som vyskusat Vas recept ale metie ma,ze tu ste pouzila hrubu muku a link co ste pridala na medvedie labky na stranke nanicmama sa spomina hladka muka :/..Tak teraz,ktory je fakt overeny a labky sa mi nerozpadnu? Vdaka ;)
tina2527
23.12.2013 17:49 | |
+1 -15
pozorne si to prečítajte ešte raz, jednalo sa o múku nie o samotný recept. nenapisala som že mi nechutili ale rozpadávali sa. Keby som ho nevyskúšala tak by som na to nereagovala nemyslíte?? tak kludne mi to príďte ukázať kde robím chybu keď to robím podla vášho postupu od slova do slova. a bol to môj názor, tak by ste mi nemuseli hovoriť čo mám a čo nemám a kde to mám písať. Vy tiež píšete čo vám iní našepkajú??
Ywett910
24.12.2013 10:13 | |
+12 -2
napísali ste mi k receptu, že "neodporúčam "a palec dole, takže som to pochopila tak, že recept je zlý...a nedovolila by som si pridať taký recept. A určite by som Vám rada poradila, alebo ukázala ako to robím ja...stane sa aj mne, že občas sa zlomí (z tejto dávky 3-4 kusy sa mi zvykli zlomiť)...robím tak že, nechám labky vychladnúť a potom formičkou jemne buchnem o drevenú dosku a pekne labka vypadne...tieto labky podľa receptu od mojej svokry pečiem už 20 rokov, preto recept je viackrát odskúšaný a som s ním spokojná a tiež ho vyskúšali aj iné žienky a boli dobré ohlasy. Preto ma mrzí ak sa Vám nepodarili, už potom vyskúšať iný recept. Ja som robila aj z hladkej múky a neboli chrumkavé, skôr také ubité. Recept som pridala aj sem a vyskúšala ho aj Dzeny http://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/medvedie-labky-0 A takto krásne sa vydarili Evke, čo som spomínala Prajem krásne vianočné sviatky :!
Zobraz celú diskusiu
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...