Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom

2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Halušky

350 g
zemiaky
120 g
kukuričná múka
1/2 ks
vajce

Tofu omáčka

200 g
biele tofu
200 ml
kokosové mlieko
5 PL
kokos
2 PL
jačmenný slad
mletý mak na ozdobu

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, uvarené ich olúpeme a nastrúhame na jemno. Preložíme ich na dosku, pridáme vajce a postupne pridávaním múky zpracovávame tuhé cesto. Je možné, že pri zpracovaní bude potreba viac/menej múky (záleží i od typu zemiakov). Cesto by nemalo byť tuhé na toľko, aby sa z neho dali robiť placky, skôr má mať mazľavejšiu konzistenciu.
2.
Na plnku si v mixéri vyšľaháme biele tofu s kokosovým mliekom.
3.
Potom pridáme jačmenný slad a mixujeme cca 3 min. na hladkú kašu.
5.
Do vriacej vody pretlačíme cez sito halušky, prikryjeme a necháme prevrieť. Keď halušky vyplavú na povrch a začne sa na povrchu tvoriť biela pena, odstavíme ich z ohňa a presypeme ich do misky.
6.
Uvarené halušky necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s tofu plnkou. Môžeme podávať buď za tepla alebo vychladené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
spider43
31.1.2014 01:11 | |
+0 -0
Hm zaujímavá kombinácia ten tofu syr a kokos vyskúšam to:-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...