Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom

2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Halušky

350 g
zemiaky
120 g
kukuričná múka
1/2 ks
vajce

Tofu omáčka

200 g
biele tofu
200 ml
kokosové mlieko
5 PL
kokos
2 PL
jačmenný slad
mletý mak na ozdobu

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, uvarené ich olúpeme a nastrúhame na jemno. Preložíme ich na dosku, pridáme vajce a postupne pridávaním múky zpracovávame tuhé cesto. Je možné, že pri zpracovaní bude potreba viac/menej múky (záleží i od typu zemiakov). Cesto by nemalo byť tuhé na toľko, aby sa z neho dali robiť placky, skôr má mať mazľavejšiu konzistenciu.
2.
Na plnku si v mixéri vyšľaháme biele tofu s kokosovým mliekom.
3.
Potom pridáme jačmenný slad a mixujeme cca 3 min. na hladkú kašu.
5.
Do vriacej vody pretlačíme cez sito halušky, prikryjeme a necháme prevrieť. Keď halušky vyplavú na povrch a začne sa na povrchu tvoriť biela pena, odstavíme ich z ohňa a presypeme ich do misky.
6.
Uvarené halušky necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s tofu plnkou. Môžeme podávať buď za tepla alebo vychladené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
spider43
31.1.2014 01:11 | |
+0 -0
Hm zaujímavá kombinácia ten tofu syr a kokos vyskúšam to:-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...