Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kukuričné halušky so sladkým tofu a kokosom

2
porcie
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Halušky

350 g
zemiaky
120 g
kukuričná múka
1/2 ks
vajce

Tofu omáčka

200 g
biele tofu
200 ml
kokosové mlieko
5 PL
kokos
2 PL
jačmenný slad
mletý mak na ozdobu

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, uvarené ich olúpeme a nastrúhame na jemno. Preložíme ich na dosku, pridáme vajce a postupne pridávaním múky zpracovávame tuhé cesto. Je možné, že pri zpracovaní bude potreba viac/menej múky (záleží i od typu zemiakov). Cesto by nemalo byť tuhé na toľko, aby sa z neho dali robiť placky, skôr má mať mazľavejšiu konzistenciu.
2.
Na plnku si v mixéri vyšľaháme biele tofu s kokosovým mliekom.
3.
Potom pridáme jačmenný slad a mixujeme cca 3 min. na hladkú kašu.
5.
Do vriacej vody pretlačíme cez sito halušky, prikryjeme a necháme prevrieť. Keď halušky vyplavú na povrch a začne sa na povrchu tvoriť biela pena, odstavíme ich z ohňa a presypeme ich do misky.
6.
Uvarené halušky necháme trochu vychladnúť a potom zmiešame s tofu plnkou. Môžeme podávať buď za tepla alebo vychladené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
spider43
31.1.2014 01:11 | |
+0 -0
Hm zaujímavá kombinácia ten tofu syr a kokos vyskúšam to:-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...