Pridať recept

Zapečené plnené zemiaky

ingrediencie

4 ks
zemiaky
150 g
kuracie mäso mleté
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
sušené oregáno
trochu
mletý rozmarín
80 g
tvrdý syr
3 plátky
šunka
trochu
olej
trochu
maslo

postup

1.
Ošúpeme zemiaky a povaríme ich v osolenej vode asi 15 minút. Rozkrojíme ich na dve polovice a vnútornú časť zemiaka opatrne vyberieme.
 
2.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou, oreganom a rozmarínom a na oleji opečieme. Pridáme maslo, pokrájanú šunku, 20 g syra a touto plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
24.6.2014 13:47 | |
+46 -4
Ako dlho treba zemiaky este piect v rure????
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...