Zapečené plnené zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
150
g
kuracie mäso mleté
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
sušené oregáno
trochu
mletý rozmarín
80
g
tvrdý syr
3
plátky
šunka
trochu
olej
trochu
maslo
postup
1.
Ošúpeme zemiaky a povaríme ich v osolenej vode asi 15 minút. Rozkrojíme ich na dve polovice a vnútornú časť zemiaka opatrne vyberieme.
2.
Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou, oreganom a rozmarínom a na oleji opečieme. Pridáme maslo, pokrájanú šunku, 20 g syra a touto plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.