Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špagety s mäsovo-cuketovou omáčkou

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
špagety
1 ks
cuketa
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
300 g
mleté mäso
200 ml
lúpané paradajky
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
čerstvý tymián
soľ
mleté čierne korenie
tvrdý syr
maslo Flora GOLD

postup

1.
Mladé cukety umyjeme a pokrájame na kocky, mäso pomelieme.
2.
Cibuľu nakrájame na drobno a speníme na masle Flora Gold, pridáme na drobno nasekaný cesnak a pomleté mäso. Keď mäso zbelie, osolíme a okoreníme a krátko podusíme.
3.
Pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu a nasekanú petrželku,
5.
Pridáme bazalku, tymián a estragón, alebo inú kombináciu, napr. aj provensálske bylinky v kombinácii s paradajkovou omáčkou sú dobré a už len podusíme. Pridáme za lyžicu cukru aby sme zvýraznili chuť paradajkovej omáčky. Ak treba dosolíme a dochutíme mletým čiernym korením.
6.
Do vriacej osolenej vody dáme variť špagety. Uvarené scedíme, vodu môžeme použiť napr. na uvarenie polievky. Špagety nikdy neprelievame studenou vodou, ešte horúce prelejeme omáčkou a podávame.
7.
Servírovať môžeme dvojakým spôsobom - ešte horúce špagety dáme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme syrom a ozdobíme bazalkou
8.
alebo uvarené špagety vysypeme do omáčky, dobre premiešame a servírujeme posypané syrom
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.