Vaječné makaróny s kačacím ragú
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
vaječné makaróny
1
ks
kačka
50
g
mastné z domácej šunky
1/2
dl
olivový olej
1/2
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
ks
mrkva
1
vetvička
zelerová vňať
1
pohár
suché biele víno
400
g
čerstvé paradajky
1
ks
bobkový list
2
ks
klinčeky
50
g
strúhaný parmezán
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
postup
1.
Kačku dobre očistíme, umyjeme, naporciujeme a okoreníme. V hlinenom hrnci opražíme zeleninu, jemne mletú na oleji a mastnom zo šunky s bouquetom klinčeka a bobkového listu. Keď sa cibuľa začne farbiť do zlatista, odstránime bouquet vôní a pridáme kúsky kačky.
2.
Keď sú upravené pekne do zlatista, ovlažíme ich vínom. Počkáme až sa víno odparí a pridáme paradajky. Necháme povariť 1/2 hodiny na miernom ohni. Osolíme, okoreníme a varíme ďalej dokiaľ mäso nezmäkne. Ak treba, podlejeme trochou teplej vody.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne. Keď sú cestoviny správne uvarené, necháme ich hneď odkvapkať a ochutíme šťavou z mäsa. K cestovinám pridáme mäso a môžeme aj čerstvú zeleninu podľa chuti.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.