Pridať recept

Vaječné makaróny s kačacím ragú

ingrediencie

500 g
vaječné makaróny
1 ks
kačka
50 g
mastné z domácej šunky
1/2 dl
olivový olej
1/2 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 ks
mrkva
1 vetvička
zelerová vňať
1 pohár
suché biele víno
400 g
čerstvé paradajky
1 ks
bobkový list
2 ks
klinčeky
50 g
strúhaný parmezán
trochu
soľ
trochu
čierne korenie

postup

1.
Kačku dobre očistíme, umyjeme, naporciujeme a okoreníme. V hlinenom hrnci opražíme zeleninu, jemne mletú na oleji a mastnom zo šunky s bouquetom klinčeka a bobkového listu. Keď sa cibuľa začne farbiť do zlatista, odstránime bouquet vôní a pridáme kúsky kačky.
 
2.
Keď sú upravené pekne do zlatista, ovlažíme ich vínom. Počkáme až sa víno odparí a pridáme paradajky. Necháme povariť 1/2 hodiny na miernom ohni. Osolíme, okoreníme a varíme ďalej dokiaľ mäso nezmäkne. Ak treba, podlejeme trochou teplej vody.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne. Keď sú cestoviny správne uvarené, necháme ich hneď odkvapkať a ochutíme šťavou z mäsa. K cestovinám pridáme mäso a môžeme aj čerstvú zeleninu podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať