Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrkvové rizoto so sušenými paradajkami

ingrediencie

2 poháre
ryža
4 poháre
zeleninový vývar
3 ks
cibuľa
1/3 ks
pór
3 PL
maslo Flora GOLD
100 g
sušené paradajky
trochu
petržlenová vňať
4 ks
mrkva

postup

1.
Cibuľu a pór si nakrájame na drobno a opražíme na oleji do sklovita
2.
Pridáme prepláchnutú ryžu, premiešame a krátko opražíme, asi tak dve, tri minúty.
3.
Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme vrieť 5 minút. Medzitým si nastrúha mrkvu na veľkom strúhadle. Po piatich minútach pridáme mrkvu k ryži, dobre zamiešame, plameň stíšíme na minimum, zakryjeme a necháme variť 10 minút.
4.
Sušené paradajky si nakrájame na malé kúsky. Keď je ryža hotová, odstavíme ju z plameňa, primiešame maslo a sušené paradajky. Zakryjeme a necháme postáť ešte 5 minút. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a nakrájaným pórom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.