Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenové koláčiky s vločkami a vareným vínom

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
3 šálky
voda
1 ks
zmes na varené víno
1 šálka
sójové mlieko
2 PL
med
1 ks
vajce
50 ml
olej
2 šálky
ovsené vločky
1,5 KL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
100 g
sušené hrozienka
karob na ozdobu

postup

2.
Do misky si dáme vajce, pridáme med, olej, mlieko a pomaly vyšľaháme do peny.
3.
Do hrnca dáme pšeno, zalejeme vodou. Necháme zovrieť a do vriaceho pšena vysypeme zmes na varené víno. Premiešame a necháme variť pšeno na jemnom plameni, pokým voda nezmizne.
4.
K pomletým vločkám prisypeme prášok do pečiva a soľ.
5.
K tekutej zmesi pomaly vysypeme tuhú zmes a pomaly premiešame.
7.
Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Vrch môžeme ozdobiť podľa chuti karobom zmiešaným s trochou vody. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. Necháme poriadne vychladnúť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...