Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenové koláčiky s vločkami a vareným vínom

12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
3 šálky
voda
1 ks
zmes na varené víno
1 šálka
sójové mlieko
2 PL
med
1 ks
vajce
50 ml
olej
2 šálky
ovsené vločky
1,5 KL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
100 g
sušené hrozienka
karob na ozdobu

postup

2.
Do misky si dáme vajce, pridáme med, olej, mlieko a pomaly vyšľaháme do peny.
3.
Do hrnca dáme pšeno, zalejeme vodou. Necháme zovrieť a do vriaceho pšena vysypeme zmes na varené víno. Premiešame a necháme variť pšeno na jemnom plameni, pokým voda nezmizne.
4.
K pomletým vločkám prisypeme prášok do pečiva a soľ.
5.
K tekutej zmesi pomaly vysypeme tuhú zmes a pomaly premiešame.
7.
Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Vrch môžeme ozdobiť podľa chuti karobom zmiešaným s trochou vody. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. Necháme poriadne vychladnúť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...