Malinový koláčik
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
cesto
250
g
hladká múka
1
dl
teplá voda
1
dl
olej alebo roztopené maslo
Plnka
3
dl
mlieko
40
g
Zlatý klas
2
PL
cukor
1
PL
vanilkový cukor
5
cl
sladká smotana
ozdoba
10
g
červené tortové želé
maliny
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Múku, olej a horúcu vodu zmiešame spolu a vytvoríme cesto ktoré vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej asi 4cm vysokej formy. Cesto popicháme vidličkou a dáme do rozohriatej rúry piecť asi 15 minút pri 180-200 stupňoch. Záleží od hrúbky cesta tak aby bolo do svetlo hneda upečené a trvdé.
2.
V mlieku rozmiešame zlatý klas, a za stáleho miešanie uvaríme na hustý krém. Keď je krém uvarený pridáme cukor a smotanu. Cukor nakoniec preto, aby sa nám počas varenia nepripálil a smotanu preto aby krém nebol veľmi hustý ale jemný. Necháme trochu vychladnúť a potom dáme do upečenej formy.
3.
Ešte na vlažný krém poukládame maliny aby sa nám trochu prichytili. Keď sú maliny naukladané polejeme to všetko tortovým želé a necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
katka148
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.