Pridať recept

Malinový koláčik

8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

250 g
hladká múka
1 dl
teplá voda
1 dl
olej alebo roztopené maslo

Plnka

3 dl
mlieko
40 g
Zlatý klas
2 PL
cukor
1 PL
vanilkový cukor
5 cl
sladká smotana

ozdoba

10 g
červené tortové želé
maliny
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Múku, olej a horúcu vodu zmiešame spolu a vytvoríme cesto ktoré vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej asi 4cm vysokej formy. Cesto popicháme vidličkou a dáme do rozohriatej rúry piecť asi 15 minút pri 180-200 stupňoch. Záleží od hrúbky cesta tak aby bolo do svetlo hneda upečené a trvdé.
 
2.
V mlieku rozmiešame zlatý klas, a za stáleho miešanie uvaríme na hustý krém. Keď je krém uvarený pridáme cukor a smotanu. Cukor nakoniec preto, aby sa nám počas varenia nepripálil a smotanu preto aby krém nebol veľmi hustý ale jemný. Necháme trochu vychladnúť a potom dáme do upečenej formy.
3.
Ešte na vlažný krém poukládame maliny aby sa nám trochu prichytili. Keď sú maliny naukladané polejeme to všetko tortovým želé a necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať