Pridať recept

FOTORECEPT: Domáce cesto na cestoviny

ingrediencie

4 ks
vajce
400 g
hladká múka
2 ČL
soľ

postup

Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
 
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
 
1.
Cesto miesime ručne, alebo na začiatok dáme do mixéra, ale v tom prípade nechajte cca 50g múky bokom a postupne pridáte podľa potreby, každé vajce je inej veľkosti a absorbuje iné množstvo múky. Cesto neriedime vodou, preto je dobre prisypávať múku postupne. Ja som miesila ručne, priamo na doske.
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
 
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
2.
Postupne zapracúvame múku do cesta, až kým nám nevznikne nelepivé tvárne cesto. Ako vidíte, na doske mi ostalo trochu múky. Hotové cesto dáme aspoň na pol hodinu odležať do chladničky.
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
3.
Cesto si nakrájame na menšie kúsky a vyvaľkáme na tenko. Kto má strojček na cestoviny to má jednoduchšie, dá to trošku zabrať, ale cesto sa dá vyvaľkať. Domáce lasagne zbožňujeme, strojček na cestoviny pribudne určite v domácnosti :)
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
4.
Hotové pláty cestovín. Pripravíme si z nich cestoviny podľa výberu. Lasagne nepredváram, robím redšiu omáčku. Ostatné cestoviny varíme 5-10 minút. Alebo môžme usušiť na utierke a použiť neskôr.
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Fotorecept: Domáce cesto na cestoviny
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sladka.malina
25.10.2013 19:02 | |
+31 -6
ja použivam hrubu a polohrubu muku na cesto, z ktoreho robim rezance, dokonca na stuhanu mrveničku robim cesto len z hrubej muky,,,.....aby cesto rychlejšie vyschlo a dobre sa krájalo.
Podobné články
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Jednohubky
Vysmážané mini lasagne
Ak do prevarených plátov na lasagne zaviniete mäsovú plnku a bešamel a dáte rolku zamraziť, môžete ju neskôr...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Zidek
Tipy a triky šéfkuchára Jarda Žídeka
„Nie je nič horšie, ako keď si kuchár začne o sebe myslieť, že už všetko vie, a prestane sa ďalej...
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Granadír s domácimi fliačkami: I toto jednoduché jedlo môže byť delikátne, keď si na ňom dáme záležať
Klasika zo školských jedální je jedným z najjednoduchších a aj dnes ešte stále veľmi lacným jedlom, ktoré...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...