Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Richtárkino bravčové

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 ks
cesnaková pasta
1 ks
cibuľa
100 g
slanina

Zálievka

3 PL
biele víno
1 PL
sójová omáčka
1 PL
worchesterská omáčka
2 PL
olej
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
cukor
1/2 KL
mletá červená paprika

postup

1.
Zo stehna nakrájame plátky, naklepeme ich, po stranách narežeme a zľahka potrieme cesnakovou pastou (alebo cesnakom rozotretým so soľou).
2.
Vo väčšej panvici alebo na pekáči rozškvaríme nakrájanú slaninu, škvarky vyberieme a odložíme nabok. Vložíme pripravené plátky mäsa a opražíme ich.
3.
Podlejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Povrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a dusíme buď v prikrytej panvici, alebo v rúre. Ak bude treba, podlejeme troškou horúcej vody. Ku koncu dusenia odkryjeme pokrievku a mäso necháme opražiť.
4.
Pri podávaní posypeme každú porciu slaninovými škvarkami. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo ryža.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?