Pridať recept

Richtárkino bravčové

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 ks
cesnaková pasta
1 ks
cibuľa
100 g
slanina

Zálievka

3 PL
biele víno
1 PL
sójová omáčka
1 PL
worchesterská omáčka
2 PL
olej
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
cukor
1/2 KL
mletá červená paprika

postup

1.
Zo stehna nakrájame plátky, naklepeme ich, po stranách narežeme a zľahka potrieme cesnakovou pastou (alebo cesnakom rozotretým so soľou).
 
2.
Vo väčšej panvici alebo na pekáči rozškvaríme nakrájanú slaninu, škvarky vyberieme a odložíme nabok. Vložíme pripravené plátky mäsa a opražíme ich.
3.
Podlejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Povrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a dusíme buď v prikrytej panvici, alebo v rúre. Ak bude treba, podlejeme troškou horúcej vody. Ku koncu dusenia odkryjeme pokrievku a mäso necháme opražiť.
4.
Pri podávaní posypeme každú porciu slaninovými škvarkami. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo ryža.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...