Richtárkino bravčové
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové stehno
1
ks
cesnaková pasta
1
ks
cibuľa
100
g
slanina
Zálievka
3
PL
biele víno
1
PL
sójová omáčka
1
PL
worchesterská omáčka
2
PL
olej
1/2
KL
mleté čierne korenie
1/2
KL
cukor
1/2
KL
mletá červená paprika
postup
1.
Zo stehna nakrájame plátky, naklepeme ich, po stranách narežeme a zľahka potrieme cesnakovou pastou (alebo cesnakom rozotretým so soľou).
2.
Vo väčšej panvici alebo na pekáči rozškvaríme nakrájanú slaninu, škvarky vyberieme a odložíme nabok. Vložíme pripravené plátky mäsa a opražíme ich.
3.
Podlejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Povrch posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou a dusíme buď v prikrytej panvici, alebo v rúre. Ak bude treba, podlejeme troškou horúcej vody. Ku koncu dusenia odkryjeme pokrievku a mäso necháme opražiť.
4.
Pri podávaní posypeme každú porciu slaninovými škvarkami. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo ryža.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.