Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky

ingrediencie

500 g
špaldová polohrubá múka
300 ml
voda
1 KL
olivový olej
2 KL
soľ
1 KL
oregano
7 g
sušené droždie
70 g
olivy
30 g
kápia
čierne olivy na ozdobu
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárne na chleba v tomto poradí: Voda, olej, soľ, oregano, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod., pokým nám cesto nevykysne.
2.
Olivy (podľa chuti môžeme použiť čierne alebo zelené) a kápiu nakrájame na malé kúsky. Po prvom pípnutí pridáme uvedené suroviny do cesta.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozkrojíme na polovicu.
4.
Každú polovicu vyvaľkáme na plát cca 50x40 cm a preložíme na 3 časti ako list (ľavú tretinu cesta zložíme do stredu a na ňu zložíme pravú tretinu).
5.
Cesto rozrežeme na 2 cm hrubé pláty a každý plát stočíme do tvaru slimáka.
6.
Stočené slimáčiky uložíme na pečiaci papier a navrch uložíme plátok olivy.
7.
Olivy navrchu pritlačíme, aby z cesta po upečení nevypadli. Potom pečivo potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov.
8.
Po 15-tich minútach pečivo vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...