Pridať recept

Kuracie stehná so škoricou

ingrediencie

2 PL
kremžská horčica
2 KL
mletá škorica
200 ml
jablková šťava
8 ks
kuracie stehno
4 ks
zemiaky
2 ks
cibuľa
12 ks
cherry paradajky
2 ks
žltá paprika
2 PL
olivový olej

postup

1.
Rúru predhrejeme na 240°C. Vo veľkom pekáči alebo ohňovzdornej mise zmiešame horčicu, škoricu a jablkovú šťavu. Pridáme kuracie stehná a niekoľkokrát ich v tejto zmesi obrátime. Necháme ich marínovať.
 
2.
Do veľkého kastróla dáme variť na štvrtky nakrájané zemiaky. Prelejeme ich vriacou vodou tak, aby boli prekryté a varíme približne 5 minút. Potom ich scedíme a pridáme ku kuraciemu mäsu spolu s nakrájanou paprikou, paradajkami a cibuľou. Zmes premiešame, aby sa marináda dostala na všetky ingrediencie.
3.
Dochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a pečieme približne 20 minút. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať