Pridať recept

Rezance s kuracím mäskom, pórom a hubami

Rezance s kuracím mäskom, pórom a hubami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

2 PL
olivový olej
300 g
kuracie prsia
250 g
šampiňóny
250 g
pór
3 PL
múka
200 ml
kurací vývar
200 ml
smotana na varenie
4 PL
petržlenová vňať
2 PL
estragón
1 ks
citrón
300 g
čínske rezance
50 g
kešu oriešky

postup

1.
V panvici si rozohrejeme olej a opražíme na ňom na kocky nakrájané kuracie mäsko a šampiňóny. Pražíme na miernom ohni za stáleho miešania približne 5 minút. Zmiernime oheň, vmiešame nadrobno nakrájanú pór a pražíme ďalších 5 minút. Vmiešame múku, prilejeme kurací vývar a smotanu na varenie (mlieko).
 
2.
Dochutíme soľou, korením a necháme zovrieť. Na miernom ohni pražíme ďalších 5 minút, potom vmiešame nasekané bylinky a citrónovú kôru.
3.
Rezance si uvaríme podľa návodu na obale a zmiešame ich s kuracou zmesou. Kešu oriešky opražíme na suchej panvici a posypeme ním pripravené jedlo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať