Pridať recept

Rozbíf s jemnou omáčkou

ingrediencie

25 kg
hovädzia roštenka
soľ
mleté čierne korenie

Omáčka

3 ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1 PL
kremžská horčica
2 PL
ocot
2,5 dl
olej
1 ks
cibuľa
3 ks
sterilizovaná uhorka
petržlenová vňať

postup

Hovädziu roštenku osolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ju podlejeme trochou teplej vody a upečieme v rúre do múkka za občasného podlievania. Rozbíf krájame ostrým nožom na úhľadné rezy a servírujeme s omáčkou, ktorú pripravíme nasledovne: 2 celé vajcia rozšľaháme so soľou, korením, horčicou a octom.Nakoniec pomaly pridávame olej a opäť rozšľaháme alebo rozmixujeme. Zvyšné vajce uvaríme natvrdo, pokrájame na malé kocky – rovnako krájame aj cibuľu a uhorky. Petržlenovú vňať nadrobno nasekáme a všetko nasypeme do rozmixovanej omáčky. Dochutíme trochou nálevu z uhoriek a podľa potreby dosolíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať