Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pletenky

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
100 g
maslo Flora GOLD
250 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
20 g
droždie
1 ČL
soľ
vajce na potretie
sezamové semienka
hrubozrnná soľ

postup

1.
V troche mlieka rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások... do misy preosejeme múku, pridáme maslo Flora Gold, žĺtok, zvyšok mlieka, lyžičku soli a kvások.
2.
Zamiesime cesto, zakryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na sedem bochníčkov... každý bochník rozdelíme na tri časti a spletieme pletenky.
4.
Preložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, sezamom a necháme nakysnúť.
6.
Tieto veľké sú pečené z kila miešanej múky - polohrubá, špaldová a celozrnná v pomere 5:3:2
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
I.Feel_Die
14.1.2014 10:46 | |
+4 -1
ako dlho vydržia byť také čerstvé? :) aj tie z viacerých múk? je tam rozdiel? 8:|
evauhlik
15.1.2014 00:53 | |
+8 -1
najlepšie sú samozrejme čerstvé, výborné sú aj na druhý deň, ale viac neviem pretože u nás vydržia maximálne do druhého dňa aj to len vtedy ak ich pečiem večer... čo sa týka miešania múk tak čím viac celozrnných tmavých múk tým je pečivo hutnejšie, treba si to odskúšať čo komu chutí...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...