Kurací parník
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
1/2
KL
korenie piatich vôní
2
PL
sójová omáčka
1
PL
ďumbier
1
stonka
vňaťový zeler
1
strúčik
cesnaku
1
stonka
vôňovec citrónový
1,5
litre
kurací vývar
1
ks
oranžová paprika
200
g
zelená fazuľka
250
g
ryžové rezance
250
g
čínska kapusta
4
ks
cherry paradajky
2
ks
jarná cibuľka
postup
1.
Mäso pokrájame na pásiky, pridáme ho do misky, posypeme korením piatich vôní a zalejeme sójovou omáčkou. Dôkladne ho premiešame a necháme chvíľu marínovať.
2.
Nastrúhaný ďumbier dáme do kastróla spolu s na plátky nakrájaným zelerom a cesnakom, byľkou vôňovca citrónového a prilejeme vývar. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme približne 5 minút.
3.
Do vývaru pridáme kuracie mäso, na kocky nakrájanú papriku a zelenú fazuľku. Necháme znovu zovrieť a varíme ďalšie 3 minúty, alebo kým kuracina nie je mäkká a zelenina hotová.
4.
Pridáme nasekanú jarnú cibuľku aj rezance a premiešame. Necháme zovrieť, pridáme čínsku kapustu nakrájanú na štvrtiny a varíme približne 3 minúty. Rezance musia byť hotové a kapusta musí zvädnúť.
5.
Podávame v hlbokých miskách s paradajkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.