Pridať recept

Kurací parník

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
1/2 KL
korenie piatich vôní
2 PL
sójová omáčka
1 PL
ďumbier
1 stonka
vňaťový zeler
1 strúčik
cesnaku
1 stonka
vôňovec citrónový
1,5 litre
kurací vývar
1 ks
oranžová paprika
200 g
zelená fazuľka
250 g
ryžové rezance
250 g
čínska kapusta
4 ks
cherry paradajky
2 ks
jarná cibuľka

postup

1.
Mäso pokrájame na pásiky, pridáme ho do misky, posypeme korením piatich vôní a zalejeme sójovou omáčkou. Dôkladne ho premiešame a necháme chvíľu marínovať.
 
2.
Nastrúhaný ďumbier dáme do kastróla spolu s na plátky nakrájaným zelerom a cesnakom, byľkou vôňovca citrónového a prilejeme vývar. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme približne 5 minút.
3.
Do vývaru pridáme kuracie mäso, na kocky nakrájanú papriku a zelenú fazuľku. Necháme znovu zovrieť a varíme ďalšie 3 minúty, alebo kým kuracina nie je mäkká a zelenina hotová.
4.
Pridáme nasekanú jarnú cibuľku aj rezance a premiešame. Necháme zovrieť, pridáme čínsku kapustu nakrájanú na štvrtiny a varíme približne 3 minúty. Rezance musia byť hotové a kapusta musí zvädnúť.
5.
Podávame v hlbokých miskách s paradajkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Tradičná pochúťka: Zapekané kuracie prsia s mozzarellou a paradajkami
Chutné kuracie prsia zapekané s mozzarellou a paradajkami.
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?