Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorová kačica

ingrediencie

1 ks
kačka
1 KL
soľ
3 PL
olej
100 g
pór
50 g
zázvor
1/2 liter
suché biele víno
4 PL
sójová omáčka
štipiek
korenie
1 KL
škrobová múčka
5 PL
ananásová šťava
2 ks
plátok ananásu

postup

1.

Kačicu rozdelíme na 8 častí a potrieme soľou. Na oleji ju asi 10 minút opekáme.

2.

Zázvor ošúpeme a nastrúhame. Pór nakrájame. 

3.

Kačiču vyberieme z panvice a na výpeku opražíme pór so zázvorom. Pridáme víno, sójovú omáčku, korenie a spolu s kačkou dusíme 30 minút. 

4.

Omáčku prepasírujeme, zahustíme múčkou rozmiešanou v ananásovej šťave a znova necháme zovrieť. Pridáme ananás nakrájaný na kúsky. 

5.

Porcie kačice ešte raz ohrejeme v omáčke a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
TOP 5 receptov na zemiakové placky
Vašich päť naj postupov na prípravu jedného z najobľúbenejších slovenských jedál.
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...