Pridať recept

Kačica so zemiakmi na rozmaríne

ingrediencie

600 g
zemiaky
8 strúčikov
cesnaku
2 PL
rozmarín
1 PL
rasca
8 ks
kačacie stehno
2 ks
bobkový list

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 240°C. Malé zemiaky umyjeme a vložíme do kastróla. Prelejeme ich vriacou vodou a varíme približne 5 minút. Scedíme ich a presypeme do ohňovzdornej misy. Posypeme ich rozmarínom, dochutíme soľou a korením.
 
2.
Medzitým ako sa zemiaky varia, kožu na kačacích stehnách naražeme a vložíme do malého pekáča kožou nahor. Posypeme ich rascou a rozdrvenými 2 bobkovými listami. Dochutíme soľou, korením a pečieme približne 5 minút.
3.
Z pekáča zlejeme trochu kačacieho tuku a pokvapkáme ním zemiačky. Misou zakrúžime, aby sa zemiaky v tuku obalili. Potom zemiaky vložíme do rúry a pečieme spolu s kačacími prsiami približne 20 minút. Kačicu podlejeme približne 2 krát. Zemiaky môžeme ešte pokvapkať tukom z kačice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
potvorka0111
4.6.2017 16:32 | |
+2 -1
😉a co s cesnakom????? A ako sa tam vzalo korenie😂ked v recepte nieje vobec spomenute???