Pridať recept

Magické tiramisu

8
porcií
11
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 PL
instantná káva
100 ml
vriaca voda
4 PL
likér Tia Maria
200 g
dlhé piškóty
2 PL
kryštálový cukor
8 PL
biely jogurt
500 g
Mascarpone
2 PL
kakao
30 g
horká čokoláda

postup

1.
Kávu necháme rozpustiť vo vriacej vode a prilejeme do nej likér.
 
2.
Do štvorcovej misy rozložíme piškóty v dvojitej vrstve a polejeme ich kávovou zmesou.
3.
Do misy dáme mascarpone, cukor, jogurt, poriadne premiešame a touto zmesou natrieme piškóty. Musia byť celkom prikryté. Povrch posypeme kakaom a hoblinkami čokolády. Vložíme do chladničky alebo ak máme málo času tak na 10 minút do mrazničky a môžeme podávať.
4.
TIP: Namiesto mascarpone môžeme použiť mäkký tvaroh a ak nechceme použiť likér nahradíme ho pomarančovou šťavou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
15 receptov na zákusky s mascarpone: Stačia dve suroviny a pripravíte najlepšie domáce mascarpone
15 receptov na zákusky s mascarpone: Stačia dve suroviny a pripravíte najlepšie domáce mascarpone
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej sladkej ponuky receptov na lahodné zákusky s mascarpone.
TOP
Káva Oleato
Olivový olej a káva – je to zdravá kombinácia?
Káva napustená olejom: Už ste o tom počuli? Je to vôbec zdravé?
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť draho!
Rýchla šálka kávy a potom do obchodov? Už to viac nerobte, môže vás to výjsť poriadne draho!
Ak sa snažíte obmedziť impulzívne nákupy, možno by ste mali obmedziť konzumáciu kávy tesne pred nákupom...
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Kedy je najlepší čas dopriať si kávu? Nie je to hneď ráno po zobudení
Ak pijete kávu hneď po rannom vstávaní, pijete ju v nesprávny čas. Toto odporúčajú odborníci.