Pridať recept

Hrnčková Krtkova torta

8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
cukor
2 ks
vajce
1 hrnček
olej
1 hrnček
mlieko
1 ks
prášok do pečiva
3 ČL
kakao
štipiek
soľ

Náplň

250 g
tvaroh
400 g
smotana
1 balíček
vanilkový puding
300 ml
mlieko
250 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vanilkový cukor
8 PL
cukor
100 g
horká čokoláda
6 ks
banán

postup

Obľúbená torta v hrnčekovej verzii

1.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Do misky dáme žĺtky, cukor, olej a rozšľaháme dohladka. Pridáme múku, mlieko a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipku soli. Cesto rovnomerne rozotrieme na vyšší plech ( 36x28 ) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov a necháme vychladnúť.

 
2.

Z mlieka, 4 lyžíc cukru, pudingového prášku uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Tvaroh, vanilkový cukor a kyslé smotany vyšľaháme dohladka. Po častiach všľaháme vychladnutý puding, vmiešame smotanu ušľahanú do tuha, nahrubo nastrúhanú čokoládu a nakoniec podľa chuti dosladíme.

3.

Do vychladeného korpusu vydlabeme asi 1 cm hlbokú priehlbeninu, necháme asi centimetrový okraj. Naskladáme pozdĺžne nakrájané banány, medzery medzi nimi vyplníme krémom a zvyšný krém navrstvíme na banány. Vydlabanú časť korpusu rozdrobíme a posypeme ním vrch koláča. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
29.12.2013 10:58 | |
+1 -3
až 6 banánov?