Pridať recept

Marinované pikantné kura

ingrediencie

1 ks
kura
1 ks
citrón
1 pohár
pivo
2 PL
olivový olej
1 PL
mletá červená sladká paprika

Marináda

1/2 dl
červené víno
1 dl
med
1 PL
mletá červená sladká paprika
1 PL
mletá štipľavá červená paprika
štipiek
mleté čili

postup

1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Uvedené ingrediencie zmiešame a zmesou natrieme očistené kura zo všetkých strán. Necháme odstáť asi hodinu v chladničke.
 
2.
Kura položíme do stredu grilu a opekáme asi 5 minút z každej strany, potom ho odsunieme ku kraju a grilujeme pozvoľna. Pravidelne ho otáčame a potierame pivom. Po ugrilovaní kura vyberieme a necháme zakryté asi 10 minút odpočívať. Nakoniec ho pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom a posypeme paprikou. Naporciujeme ho. Kura môžeme pripraviť aj v rúre, a ak by bolo suché, podlejeme ho trochou piva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
3 fantastické marinády na kuracie mäso: Na najchutnejšiu grilovačku
Kuracie mäso je ako stvorené na marinovanie, nakoľko samo o sebe nemá výraznejšiu chuť. Naopak chutí...
Fantastické obaľované kura 5x inak
Obaľované kura: Týchto 5 chrumkavých obalov budete chcieť vyskúšať
Ak máte radi chrumkavú kôrku na šťavnatom kuracom mäsku, určite sa nechajte inšpirovať týmito chutnými...
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
6 trikov, ktoré úplne zmenia váš pohľad na prípravu kuracieho mäsa
Sociálne siete nevynechávajú ani oblasť varenia a prípravy jedál. Viete, ako jednoducho vybrať šľachu...
3 zásadné kroky pre dokonalé pečené kura
Rovnomerne prepečené a šťavnaté kura s chrumkavou kožou je výsledkom troch pravidiel. Poznáte ich?
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.