Marinované pikantné kura
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura
1
ks
citrón
1
pohár
pivo
2
PL
olivový olej
1
PL
mletá červená sladká paprika
Marináda
1/2
dl
červené víno
1
dl
med
1
PL
mletá červená sladká paprika
1
PL
mletá štipľavá červená paprika
štipiek
mleté čili
postup
1.
Najskôr si pripravíme marinádu. Uvedené ingrediencie zmiešame a zmesou natrieme očistené kura zo všetkých strán. Necháme odstáť asi hodinu v chladničke.
2.
Kura položíme do stredu grilu a opekáme asi 5 minút z každej strany, potom ho odsunieme ku kraju a grilujeme pozvoľna. Pravidelne ho otáčame a potierame pivom. Po ugrilovaní kura vyberieme a necháme zakryté asi 10 minút odpočívať. Nakoniec ho pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom a posypeme paprikou. Naporciujeme ho. Kura môžeme pripraviť aj v rúre, a ak by bolo suché, podlejeme ho trochou piva.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.