Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ľahká polievka z paradajok a papriky

ingrediencie

1 ks
farebná paprika
1 ks
cibuľa
3 ks
paradajka
3 PL
olivový olej
1 šálka
biele víno
4 šálky
voda
4 KL
sušený polievkový základ
2 stonky
petržlenová vňať

postup

1.

Olej zohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Opekáme a miešame 3 minúty. Pridáme paradajky a dusíme ďalšie 3 minúty. Zalejeme vínom a privedieme do varu. 

2.

Pridáme vodu s polievkovým základom, varíme 5 minút. Ak chceme polievku zahustiť, môžeme pridať nakrájané zemiaky. Rozdelíme do tanierov, ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s celozrnným chlebom (môže byť aj opečený).

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.