Pridať recept

Steaky s talianskou omáčkou

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
sviečkovica
2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
400 g
paradajky z konzervy
100 ml
biele víno
1 PL
kapary
12 ks
olivy čierne
2 PL
bazalka
350 g
cestoviny tagliatelle

postup

1.
Steaky umyjeme, osušíme a z oboch strán potrieme olivovým olejom zmiešaným s čiernym korením. Veľkú panvicu rozohrejeme a steaky na nej pražíme približne 2 1/2 minúty z každej strany, aby boli málo prepečené, 4 minúty z každej strany na stredne prepečené a 7 minút na úplne prepečené. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou na tanier a udržiavame v teple.
 
2.
Do panvice prilejeme zvyšný olej, vložíme nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Jemne opražíme a vmiešame pokrájané paradajky a víno. Dusíme na miernom ohni približne 10 minút. Občas premiešame a paradajky trochu rozpučíme.
3.
Medzitým si pripravíme cestoviny tak, aby boli al dente. Do omáčky vmiešame kapary, nadrobno nakrájané olivy, nasekanú bazalku a dochutíme ju soľou a korením.
4.
Steaky vrátime naspäť do panvice, aby sa trochu prehriali. Cestoviny rozdelíme na taniere, položíme na ne steak a prelejeme omáčkou. Ihneď podávame.
5.
TIP: Namiesto paradajok môžeme použiť passatu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať