Pridať recept

Hovädzia sviečkovica s opekanými orieškami

Hovädzia sviečkovica s opekanými orieškami
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

500 g
hovädzia sviečkovica
2 KL
celé čierne korenie
80 g
vlašské orechy
2 PL
olivový olej
10 g
maslo
1 ks
cibuľa
300 g
šampiňóny
4 PL
brandy
150 ml
kyslá smotana
500 g
nové zemiaky

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a odstránime z neho všetok nadbytočný tuk. Celé čierne korenie rozpučíme v mažiari, presypeme ho do plytkého taniera a obalíme v ňom mäso.
 
2.
Vlašské orechy rozdelíme na polovicu a opražíme na suchej panvici. Pražíme približne 3 minúty a občas panvicou zatrasieme. Vyberieme ich a odložíme nabok. Nové zemiaky umyjeme a dáme ich variť do vriacej vody.
3.
V panvici rozpálime 1 lyžicu oleja, maslo a opražíme na ňom nasekanú cibuľku. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a na silnom ohni opekáme približne 4 minúty. Dochutíme soľou.
4.
Huby s cibuľou vyberieme z panvice a preložíme na tanier. Do panvice prilejeme zvyšný olej a opražíme na ňom pripravené mäso z oboch strán približne 2-3 minúty.
5.
Pridáme brandy a necháme zovrieť. Cibuľu s hubami vrátime do panvice a vmiešame kyslú smotanu. Prehrejeme, premiešame a odstavíme z ohňa.
6.
Zemiaky scedíme, naložíme na taniere spolu s mäsom a prelejeme hubovo-orieškovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať